Как Господ стана за мен крепост

Свидетелство

Как Господ стана за мен крепост


Повярвах в Господ преди 15 години. Вече бях женен и като семейство винаги имахме проблеми с парите. Почти всеки месец взимах назаем преди аванс и преди заплата.

Мислех се за “посветен” християнин, много се молех, но почти винаги стигах да “корабокрушение”.След време осъзнах, че една от причините за това е, че не знам какво да вярвам относно Божията воля. И действително сега осъзнавам , че ако не достигнем до ясна позиция спрямо Него ,често ще сме объркани. И в един момент си дадох сметка /при все ,че постоянно четях Словото /, че То е станало за мен хлъзгава почва вместо здрава канара .Станало е повече Камък, в който се спъвам, вместо Камък , върху който да стъпя и да продължа напред. И така обърнах гръб на Бога, като си мислех, че вместо само да Го чакам, по-добре да предприема нещо сам.

Минаха няколко години, започнах малко по-малко да си мисля отново за Него и един ден, Той отново влезе в дома ни с голяма сила, в една доста тежка ситуация, като я превърна в лека и преживях в продължение на около две седмици нещо като ново новорождение.

Върнах се при Бог и отново започнах старата песен на нов глас.

Но нещата започнаха да загрубяват. Бяхме продали един имот и имахме известна сума пари, чрез която мислехме да си стъпим на крака. Но парите започнаха да свършват много бързо .И безизходицата ме притискаше както никога досега.

Всеки месец теглихме пари от банката, понякога и по два пъти на месец.

По това време срещнах една позната от църквата и й казах:”Просто нямам свидетелство, което да споделя с невярващите, освен свидетелството за вечния живот. Какво да им кажа, като за мен самия Господ не е упование , напротив, колкото повече време минава , толкова повече намалява упованието ми в Бога и възприемам вярата си само като дълготърпение, постоянно да ми се случват неприятости и аз просто полужив да търпя и да допълзя до възкресението.

И така един ден осъзнах, че както вървят нещата в банката имаме пари за около месец. Малко преди това бях преживял голяма криза и бях започнал да си търся работа в чужбина .Сега бях ужасен, вътрешно се гърчих, не исках да живея .

Но виждах , че Бог все още има милост за мен. И погледнах към Него, насочих вниманието си към Него.

Първото, което ми дойде от Бога, бе притчата за вдовицата и неправедния съдия. И второ, че слепия Вартемей е викал още по-силно, колкото повече се е отдалечавал Исус. Казах си “Исус не може да лъже”.И така щом думите на Господ са истина, то ако правя така, както е правила вдовицата ще намеря изход от идващата катастрофа.

И започнах да се моля .6 дни. Без прекъсване, непрекъснато-в ателието, в колата,на работата .Молех се на глас и на ум , когато лягах и когато ставах и когато се събуждах нощем. Молех се, така както бях натясно, за първи път в живота си. Молех се без определено време за молитва, просто се молех постоянно.

По-рано имах време за молитва, в повечето случаи по часовник, молих се с молитва на вяра, повярвах и благодарях и оставях всичките си грижи на Него. Но нищо не се променяше генерално , и продължавах постоянно да съм в заеми .Може би защото спирах до тук, без да настоявам .Пък си и казвах -“Защо да настоявам, след като съм го повярвал и благодарял.”Също се молех да получа благословение не днес , а след малко време, например до края на седмицата. Сега се молих-“Сега, днес, в този час, в тази минута.”По-рано трудно разбирах молитвата на вяра, но ето, тук в притчата за вдовицата няма нищо трудно за разбиране. Просто настояваш, настояваш ,настояваш и Бог ти го дава .

По-рано имах въпроси относно”тактиката”.Бях чел книги, в който се казваше първо да пеем хваление, после да се молим и после да благодарим. И често това благодарение, както и молитвите на езици, по някякъв начин ме отдалечаваха от целта и тя се размиваше в съзнанието ми. Ставаше така, че когато казвах “Благодаря Ти Господи”, все едно изпусках моя край на въжето. А сега се със страх , в безизходица .Нямаше никакви въпроси, условности, тактики. И си казах никакво благодарение, докато не получа това, което искам. И започнах, повече на български, -“Господи, моля те, моля те, моля те, моля те, моля те..., прости ми, прости ми ,прости ми...благослови ме, благослови ме, благослови ме...опази ни, опази ни,опази ни...моля Те, моля Те,....” И така без разнообразие, едно и също...Както децата в училище се молят да ги освободят от часове, без да чуват , какво им говори учителя, едно и също до припадък , така както синът ми се моли, моля те, моля те, моля те, докато кажа –Да.

И нещата започнаха да се променят. Стана раздвижване. Не стана така както аз исках .Отново теглехме пари .Не стана както аз исках , но стана по-добре –сдобрих се с родителите си, от които бях доста наранен. За първи път в живота си, поисках истински да бъда Християнин. По време на молитвата съзнанието ми се бе изчистило и отново бях опитал, колко по-добре се чувства човек, свободен от страстите си и от плътта си. Досега приемах Християнството като моя жертва. Сега Го възприех като голяма, чудесна привилегия .Също напълно осъзнах, че от света не мога да разчитам на никаква помощ, че всичко е единствено от Него.

Бях казал на приятеля си –“ Ето 6 дни се моля, защо Господ не ми отговаря”.А той ми каза –“Ние често грешим в мислите си. А трябва да сме съвършени”.А аз отговорих”-Сега не съм съгрешавал в мислите си, просто нямах време, непрекъснато се молех и то със страх, да не съгреша, че да не пропусна отговора”.

Когато се наложи отново да теглим пари отново рухнах , но този път осъзнах, че няма къде вече да отида. Преди години, когато обърнах гръб на Бога, бе и защото си мислех, че Бог ме кара да чакам и да нямам инициатива. А сега като имах инициатива без Бог нищо не стана.

След това започнах отново да се моля. Отново шест дни, по същия начин.

Нещата започнаха по-малко да се променят. Започнаха по-често да ми се продават картини. На достъпни цени, за което мисля имах водителство от Бога ,но те напълно ме задоволяваха .В съзнанието си получих мисли, като че Господ ми внуши, че започва малко, по-малко да разчиства пътя пред мен, така както Бе направил пред Израел, когато навлязоха в обещаната земя, да не би да има много свободна земя, и тя да се засели от диви зверове.

След около 6 дни причиних по невнимание, и защото отново се бях уплашил за пари един грандиозен скандал .Напих се, плаках, обвинявах Бога, исках да си тръгна от Него, но със страшна сила , осъзнах, че няма къде да отида.

Това се случи в събота .В понеделник стана промяната. По принцип основния доход ,които получавам и за който се моля е от рисуване и продаване на картини. В понеделник, вторник, сряда, петък ми се обаждаха за продадени картини.

.По някога по три пъти на ден. За илюстрация ще дам списък, който съм водил за месец юни. Тази промяна стана през април, май, но тъй като имам по-точен списък за юни, ще дам него:

4. 06. -46лв

6.06 . -35 лв.

7. 06. -84лв

8.06. -84 лв

- 55 лв

9.06 .-20 лв

10.06.- 100 лв

- 70 лв

12.06. -60 лв.

15.06. -500 лв.

16.06.-160лв за работно облекло

16.06 -150 лв.

23.06 - 40лв

24.06 -30лв

-42лв

26.06 -63 лв

28,06 -280 лв. Заплата


По-рано не харесвах този тип “досаждаща” молитва .Казах си “Защо трябва така да се моля, та нали Господ всичка вижда...” .Струваше ми се някак изкуствена, неискрена и повече за “непосветени и не напреднали християни, дори повече за невярващи хора, а не като за мен, който знае Словото “на изус”.

Но както казах, освен , че тази молитва проработи, защото по-рано винаги търсех нещо,в Словото”което да работи”, нещо в което да имам пълно упование, и не само ,че проработи но имаше и голям духовен резултат в мен. Както казах доближих се по-близо до Господ и започнах истински да желая да съм Християнин. И за първи път истински осъзнах и скъсах и продължавам да късам с някакво упование в света. За първи път осъзнах , че помоща ми зависи само и единствено от Бога.

Има и нещо друго .По- рано като ми се продадеше картина, благодарях на Бога, но някак в мен имаше някакво усещане, че всъщност това е станало случайно. Сега го изгоних това чувство, и продължавам да се моля. Сега имам повече време да благодаря на Бога .Един ден се моля, един ден благодаря. Всъщност за пари почти не ми се налага да се моля .Те сами идват,както казва мой приятел “нещата се отприщиха”.

Чувал съм, че що се отнася за пари и християни, то даването на десятък решава проблема .Аз не бях давал десятък по няколко причини. Но имах свидетелство на мой приятел художник, който вече 15 години се изхранва от продажба на картнини и се справя доста добре и един месец, когато правил ремонт на жилището си не дал и тогава нещата много, много загрубели. И когато Господ отново му дал семе за сеене и дал десятък, за два месеца и половина продал 300/триста / картини “и то не само мънички!”

И след тези събития една неделя, се събудих с мисълта дали да дам или да я карам както до сега, в съзнанието ми дойдоха думите”Аз съм Бог ревнив” и дадох. И оттогава давам .

Основното което искам да споделя, че ако искаме нещо от Бог и го поискаме с цялото си сърце и с цялата си сила и с всичката си сериозност няма как да не го получим, защото Господ не може да лъже. И ако досега не сте имали пълен отговор на молитвите си и има нещо , което постоянно ви тормози опитайте с молитвата, с която се е молила вдовицата на неправедния съдия и ако ви се струва , че Господ ви отминава мълчаливо викайте по-силно, както правеше Вартемей. Това са думи на Господ Исус Христос и Той не може да лъже.

И си мисля, че ако 12 дни сам съм се молил за пари, какво ще стане ако ние всички така , по този начин се молим са съживление ,което да продължи до края. Ако така се молим Светлината на Господ да освети тази потъмняла земя-България, Божият огън да се разгори и в нашата земя ,Обещанието на Господ – да излива от Духа си на всеки човек да дойде и в България и като дойде да не спира.

akostadin@mail.bg

{START_COUNTER}