Кореспондентски курс

 \" Един, другиму носете теготите
                                            си и с така изпълнявайте
                                          Христовия закон\"/ Гал.6:2/

                        Братя и сестри християни,

През управлението на римския император Август над малкото градче Витлием изгря звездата на Спасителя Господ Иисус Христос. В небесата ангелския хор прави първото благовестие на витлиемските овчари, като възвестяват слава на Бога във висините, а на земята мир- между човеците благоволение/ Лука 2:1-14/. Днес в навечерието на Рождество Христово, все по- осезателно трябва да чустваме това хваление и призива за мир, и благоволение, чрез любовта,\" която никога не отпада\"/ 1Кор.13/. В нашия забързан и динамичен свят все по- често се долавя отчаяният глас на самотата и духовната празнота. Ще срещаме хора с физически дефицит, лишени от родителска грижа и топлина, изолирани поради етнически и социални предразсъдаци.А Витлиемската звезда ще продължава да свети, напомняйки ни думите на Спасителя:
\" Понеже сте направили това на един от тия най- скромни братя, на Мене сте го сторили\" /Мат.25:40/
Защото Христос не обвиняваше/ Йоан. 8:11/, а  прогласяваше Божията слава и мощ/ Йоан.9:3/ така щото незрящите на прогледнат/ Йоан 9:39/. Прегръщайки Христовата любов и милосърдие, небива да разделяме хората по тяхната деноминационна принадлежност страхувайки се, че \" нашите\"  вярващи ще отидат в друга църква, а да бъдем Христови- за да не се обезсмисли Хриситовото кръстно страдание./ ! Кор.1:17/.Като истински Негови последователи :
 \" Един, другиму носете теготите си и с така изпълнявайте
                                              Христовия закон\"/ Гал.6:2/
С цел да прокламираме и благовестваме християнските преоритети в нашето общество, сред нашите близки и деца и деа разпръскваме безкористната любов, която Иисус ни завеща ЦОХВАЦ- гр. Летница Ви приканва да се включите в 45 дневният кореспондентски курс по \" Социална диакония/ проповед/, за онези от Вас, които чустват като призвание и преоритет благовестието сред страдащите и нуждаещите се. За повече информация пишете на адрес:
5570 гр. Летница
обл. Ловешка
ул. Бузлуджа № 8
gsm: 0896819505
Борис/ Бисер/ Газдов
             Нека в навечерието на РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО, положим началото на едно служение, което не остава незабелязано, а носи своята отговорност за благовестието в нашето общество- давайки всичко от себе си.

                 Искренно Ваш, в Христа събрат/ Б. Газдов/
{START_COUNTER}