Свидетелство на Николай Монев

Преди всичко искам да кажа че аз съм в Испания сега. Тук живея вече от около 6 години. Преди около 5 години и половина се бях прибрал веднъж в България, защото майка ми беше много болна от рак. За съжаление почина няколко дни след като аз се прибрах в България. Не бях до нея в последните и мигове, но виждах как се превиваше от болка. За съжаление тя не беше вярващ човек. Беше много добра жена, винаги много се раздаваше. На моменти като се сетя за нея много ми липсва и много ми се иска сега да беше жива ( Надявам се Господ да и покаже милост пред Господа в онзи ден и най - вече да покаже милост и към мен защото и причинявах много болка с живота си. Когато тя почина аз дойдох пак насам към Испания, и животът ми не тръгна никак добре... не че преди това вървеше добре, но след случилото се всичко започна да се развива още по зле.


Затънах в дългове, не намирах работа, а дори и на моменти нямах желание за работа, изпадах постоянно в депресия, нямах истински приятели и т. н. Прекарвах много много отчаяно дните си, докато един ден почти случайно ( нали знаеш нашият Бог е Господ на "случайностите" :)) се запознах с едно момиче. Тя също е българка. Беше на няколко месеца в Испания. Започнахме да излизаме заедно и станахме гаджета. Тя и семейството и са вярващи. Те ме приеха в техният дом с много любов и загриженост. Всякога ми помагаха, грижеха се за мен всякога и ме успокояваха. Много добри хора. Вярвам че са принесли много молитви за мен. Малко по малко аз започнах да се чудя защо тези хора са толкова различни от всички останали, които познавам. В мен започна да се поражда любопитство за църквата, техният Бог и всичко останало. Един ден казах на Елена ( така се казва момичето с което се запознах тогава, сега вече не сме заедно, но сме в добри взаимоотношения, благодарение на Бога ) И така казах и че искам да отида с нея на църква... и отидох... за първи път бях на евангелска църква :) След службата не знаех дали ми хареса или не... по скоро ми хареса но не си признавах :)) И така поисках от нея една Библия за известно време да я прочета и тя ми подари една. Още от самото начало Бог започна да ми говори чрез Словото си, но аз бях много невярващ и все се съмнявах и не се покорявах на Неговия Глас.Продължавах да посещавам църквата ( една испанска църква в която Елена и семейството и ходеха тогава ). В тази църква и се кръстих... взех водно кръщение и продължавах да ходя там. Може би беше изминало малко повече от година и тук в Испания дойде да ни гостува брат Илия Миланов от България. Когато той дойде първата вечер проведоха една евангелизация в един дом на едни братя украинци. Бяхме на една тераса. Когато той започна да чете Словото и да разказва свидетелствата за изцеленията станали в България, Святият Дух го изпълваше. Аз започнах да Го виждам. Той е Свят, както е и името МУ. Аз виждах самият Христос чрез Святият Дух, които проповядваше чрез брат Илия. Обхвана ме голям страх от святостта МУ. Аз разбрах колко грешен човек съм. Изведнъж ме обхвана голям страх. Спомних си веднага думите, които Господ Исус Христос е казал:Блажени са очите, които виждат това. Виждах, че Господарят на Вселената стои пред мен и проповядва и виждах как Неговата Святост изобличаваше всеки мой грях. Свидетелствата, които брат Илия разказваше бяха невероятни. Толкова истински и толкова велики изцеления. На следващия ден ме обвзе голяма радост, не спирах да говоря на хората за тези свидетелства,за брат Илия, за Господа. Очите ми светеха от радост :)))) Бях новороден! Станах дете на Бога! :))))


Тогава аз видях за първи път Святият Дух, които прославя Христос. Виждал съм го и след това няколко пъти в други проповедници. Усещал съм силата с която действа в сърцето ми и в сърцата на останалите слушатели.
Имам и едно много силно преживяване, което ми се случи наскоро, но ще го оставя може би за следващият път :))) защото и без това писмото стана доста дълго, но искам да ти напиша, някои много важни стихове, над които да се замислиш и те са :


Йоан 14:17 ( ако желаеш прочети от 15 - ти до 31 - и стих )


Духът на истината, когото светът не може да приеме, защото го не ВИЖДА, нито го ПОЗНАВА. Вие го познавате, защото той пребъдва във вас и във вас ще бъде.


Йоан 14:19


Още малко и светът вече няма да Ме вижда, а вие Ме виждате; понеже Аз живея и вие ще живеете.


Йоан 14:21


Които има Моите заповеди и ги пази, той Ме люби; а които Ме люби ще бъде възлюбен от Отца Ми, и Аз ще го възлюбя, и ЩЕ ЯВЯ СЕБЕ СИ НЕМУ.


Йоан 14:23


Ако Ме люби някои, ще пази учението Ми; и Отец Ми ще го възлюби и Ние ще дойдем при него и ще НАПРАВИМ ОБИТАЛИЩЕ У НЕГО.
или не знаете че вашето тяло е храм на Святият Дух, но ако някои няма Христовият Дух, той не е Негов.
Благословен да бъде Исус Христос довека! За мен да живея е Христос!
Бог да ви благослови
С любов в Христа:Николай :)

{START_COUNTER}