Как открих Христос

Как открих Христос След дълго търсене. Години наред се занимавам с така наречените тайни науки, изучавах ги внимателно и упорито и така вече близо 20 години. Все нещо не ми достигаше. Все нещо оставяше нотка на съмнение и недоверие в мене.

След дългогодишно изучаване на Кабала и ритуалната магия бях решила да се само посветя, но все нещо ми пречеше. Ту материални затруднения, ту задължения и грижи за близки и т.н. Напоследък живота ми се беше превърнал в някакъв абсурд или поредица от абсурди, като сценарий за филм на ужасите. В един момент имах чувството че ада се е разтворил.

Случайно препрочетох “ Авантюрата на съзнанието “ от Сатпрем. Бях я чела много пъти преди това, но при този прочит нещо “просветна” в главата ми. Разбрах, че Шри Оробиндьо е стигнал до сърцевината на Християнството, макар и да ползва съвсем други наименования. Нещо ми подсказа, че за всичко, което той разказва в книгата си е някак си вързано с Библията. Бях чела Библията сигурно десетки пъти. Този път започнах от самото начало, от стария завет внимателно дума по дума и с радостно учудване разбрах, чe всички слова там са символи на нещо, всяка история е жива и се отнася до всички нива на съществуване, духовно, душевно, телесно. Някак си усетих колко стройно и хармонично е казано всичко. От всяко изречение може да извадиш цял разказ с тълкуване и съвети и т.н. Вече втора година чета и всеки път откривам нещо ново. Та това е направо нещо като наръчник по всички житейски проблеми. Разбрах. Христос е състояние на Духа, пътя към което ни е показал Иисус.

Иисус Христос е идеята за съвършен син на Бога, какъвто всеки един от нас е призван да бъде и винаги може да стане. Повярвайте ми това носи неизказана радост, носи спокойствие, носи сигурност, носи решаване на всички житейски проблеми, без никакво усилие от наша страна.

Вярно е , че съм в началото на пътя си. Слаба съм, но често се случва да се събуждам внезапно и в просъница да получавам послания. Повечето от тях за съжаление се изтриват от ума ми веднага след като се разсъня изцяло, независимо, че докато съм в онова състояние между съня и бодърстването разсъждавам върху тях и дори с радост установявам, че това което ми съобщават е много просто. И момента в който се събудя все едно някой с гъба е изтрил всичко от съзнанието ми. Някои неща обаче запомням. Така ми беше показано колко сме зависим от мислите си, колкото и незначителни да са те. Те се лепват за нас и просто няма как и къде да се скриеш от тях. Показано ми беше, че Възкръсналия Иисус Христос се съдържа във всеки един от нас, в центъра на тялото ни, някъде около слънчевия сплит във вид на малко огънче, като лава. И т.н.

Налагаше ми се да работя на две, даже на три места. Едното от тях ме измъчваше ужасно. Сутрин се зареждах с Присъствието на Христос, тръгвах с леко и радостно настроение и винаги се случваше нещо, което ме изваждаше от състоянието ми и като че ме запращаше в някакво дъно. Един ден реших. Уповавайки на Бога и на Христовия Дух в мене просто напуснах, дори дарих заплатата която имах да взимам на една колежка. Бяха и откраднали GSM ма и аз и дарих заплатата си без да се замисля от къде ще разплатя задълженията си. Какво се случи: Още на следващия ден ми възложиха неочаквано работа, която наистина обичам и върша с удоволствие, от която взех тройно повече пари. От тогава експериментирам. Вместо тревога, оставам в пълен покой и нещата някак си се нареждат от само себе си. Вече обмислям да напусна и основната си работа въпреки упреците на всички че съм на възраст и вече няма да си намеря работа, и да направя мой разбор на Библията, да предам словата на всички хора които се интересуват.

Просто вярвам че уповавайки на Христовия Дух в мене няма да изпадна в нужда. Имам и една мечта или по - скоро предчувствие. Познавам историята на всички тайни науки и знам, че всеки роден българин ги носи тайно в себе си, в подсъзнанието си. Не случайно от нас излязоха Богомилите и не случайно техните знания се пазят все още по Света.

Мисля, че така както аз разбрах Силата и Величието на Христос, така всеки българин лесно ще го осъзнае. Защо от нас да не излезе реабилитацията на Християнството? Защо да не сме средището, от което ще излезе изобличаването на всички секти и грешни тълкувания на Божието Слово?

{START_COUNTER}